Fødsel
Fødselsanmeldelse, som udleveres af jordemoderen, og forældrenes dåbsattester + evt. vielsesattest afleveres hos sognepræsten senest 14 dage efter fødslen. Hvis forældrene ikke er gift, kan omsorgs- og ansvarserklæring afleveres sammen med fødselsanmeldelsen.
Dåb
Ønsker man dåb, henvender man sig til sognepræst Lisbeth Thomsen. Vi aftaler et møde – gerne hjemme hos jer, der er forældre til dåbsbarnet. Jeg får barnets navn og data samt navn og adresse på fadderne, og vi gennemgår dåbsritualet. Der er mulighed for at få dåb alle søn- og helligdage undtagen Langfredag.
Navngivelse
Hvis et barn ikke skal døbes, skal der udfyldes en formular om navngivning, der udleveres af og afleveres til præsten.
Bryllup/Velsignelse
Lav en aftale med sognepræsten om en samtale. Før vielsen kan finde sted, skal der fremlægges en prøveattest, som udstedes af kommunen.
Hvis I gerne vil have en kirkelig velsignelse af et borgerligt indgået ægteskskab, så er det en god idé at aftale en samtale med sognepræsten. Her kan I blandt andet tale om, hvordan I gerne vil have, at ceremonien skal foregå og hvilke salmer, der skal synges. En kirkelig velsignelse kan ligesom et kirkebryllup foregå med mange gæster eller helt privat, bare for jer to.
Dødsfald
Et dødsfald skal anmeldes til sognepræsten senest to dage efter dødsfaldet. Det anbefales at kontakte præsten før kontakt til bedemanden, idet begge kan udfylde dødsanmeldelsen. Der er den forskel, at præsten gør det gratis, medens bedemanden tager betaling. Det er kun præsten, der må og kan indberette dødsfaldet til skifteret og kommune. Der må højst gå 7 døgn fra dødsfaldet til begravelsen har fundet sted.