Topbanner

KommendeNæste gudstjeneste


Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Birgit Morsing Madsen

Kirkedag: 17. s. e. trin.

Dato: 2023-10-01 09:15:00

Beskrivelse:

Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Kathrine Staghøj Liisbjerg

Kirkedag:

Dato: 2023-10-05 16:30:00

Beskrivelse: Efter gudstjenesten er der aftensmad i sognegården. Af hensyn til maden tilmelding, senest den 2. oktober, til Inger på tlf. nr. 30 70 50, det er gratis at deltage

Næste arrangement


Sted: Saltum Kirke

Navn: Kirkemusikalsk legestue

Dato: 2023-09-26 08:30:00

Beskrivelse: Kom og vær med til kirkemusikalsk legestue. Kirkemusikalsk legestue er et tilbud rettet mod børn i førskolealderen, enten ifølge med forældre, dagplejere eller vuggestue. Vi starter i sognegården med lidt at spise og drikke, derefter går vi i kirken og synger og leger til musikken. For yderlig info kontakt organist Lisbeth Nymark på tlf. 22735165

 Glimt fra kirkesommerskolen 2023

”Vikingerne møder korset”

Hver dag begyndte med flaghejsning- og sang. Om mandagen var vi i Jetsmark Kirke, hvor vi sang salmer og bad fadervor. Sognepræst Michael Berg fortalte børnene om helgeninden Sankt Gertrud, og derefter gik vi over i Michaels have. Vi bagte snobrød, ristede skumfiduser over bål og spillede forskellige spil. Derefter malede vi på trøjer i sognegården, inden vi sluttede dagen af med at tage flaget ned og synge flagsangen.
Om tirsdagen var vi ved Hune Kirke. Efter morgensangen fortalte sognepræst i Hune Kirke, Birgit Morsing Madsen om Sankt Ansgar, der var med til at bringe kristendommen til Norden.
Herefter var vi kreative i kirkeladen, hvor vi lavede smykker med former af kors og Thors hammer. Børnene nød at udfolde deres kreative evner, før vi var klar til at udforske området ved kirken med et vikinge-løb. Børnene var i hold rundt til forskellige poster, hvor de bl.a. skulle tyde runer, samarbejde om at stå flere personer på kun to ski og svare på forskellige spørgsmål omkring nordisk mytologi og kristendommen.
Den sidste dag tog vi på udflugt til naturlegepladsen Glarborgen ved Øland. Børn, unge og voksne sad ved et amfiteater i Glarborgen, imens vi lyttede til sognepræst i Saltum Kirke, Kristian Gram Schjoldager. Han fortalte, hvordan vikingekongen Harald Blåtand var med til at føre kristendommen til Danmark.
Vi fik derefter besøg af rollespilsgruppen TROA. De havde arrangeret, at børnene i hold skulle rundt til fire forskellige poster. Ved hver post stod der en "rigtig" viking eller en jætte og gav børnene en sjov udfordring, som de skulle løse.
Vi vil gerne takke de frivillige på Kirkesommerskolen for deres store indsats med at underholde alle 40 børn og skabe den bedste start på sommerferien for dem.
Der skal også lyde en tak til de ansatte samt til alle børnene for nogle hyggelige og sjove dage i Kirkesommerskolen.

På vegne af kirkesommerskolens ledere
Kathrine Thorup Nordtorp