Topbanner

KommendeNæste gudstjeneste


Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager, Anette Udmark

Kirkedag: 1. s. i fasten

Dato: 2018-02-18 09:30:00

Beskrivelse:

Sted: Alstrup Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager

Kirkedag: 1. s. i fasten

Dato: 2018-02-18 10:30:00

Beskrivelse: Kaffe efter gudstjenesten

Næste arrangement


Sted: Sognegården

Navn: Saltum Sogn

Dato: 2018-02-19 19:00:00

Beskrivelse: Hvetbokoret øver

Sognepræsten skriver...

Glædelig jul! Det er et oprigtigt og varmt ønske om, at vi alle må få sådan én, som jeg allerførst vil sende ud herfra, inden jeg går videre med at skrive noget som helst.

Men når det så er sagt, hvad så med dem, der siger det samme, men i stedet for udråbstegnet skriver et stort og rungende spørgsmålstegn. Glædelig Jul? De fleste af os drukner det i travlhed. Hygge svøber barmhjertigt sin kåbe omkring os, men sygdom, tab og alle livets mange kriser vidner om, at frygten er der. I julen tænder vi lys, men dermed forstærker vi også mørket. Savnet bliver forstærket. Ensomheden bliver forstærket. Mismodet bliver forstærket, og jo mere der bliver sagt glædelig jul, des mindre bliver den glædelig for den, der ikke har noget at glæde sig over. Hvor meget mørket egentlig fylder, kan kun lyset vise. Det tænker vi nok ikke over, når vi tænder lys. 

Det lyder måske i første omgang ikke som en god julehilsen, men måske netop fordi det stadigvæk er jul, selvom det kan være en svær tid for nogen, så får julen en dybde, som vi alle skal tage med os. Måske skal vi netop i julen også have lov til at lade en tåre løbe, for det bliver julen ikke mindre betydningsfuld af.
Jeg har sommetider mødt den opfattelse hos nogen, der på en eller anden vis har haft et hårdt og grufuldt år, at de ikke vil holde jul hos børnene, for så ødelægger de den gode stemning. Hertil vil jeg sige, at hvis julen bare handler om stemning, hvis det er der, hvor vi ikke skal være sammen også med den, der er ked af det, så er julen ikke fejringen værd.

Jul er så langt fra at løbe fra sorg eller mørke, men det er nøjagtig det modsatte at se det lige i øjnene, og alligevel turde tænde et lys af håb, synge med på englenes lovsang og ønske hinanden en glædelig og velsignet fredfyldt jul, for der kan den have en vigtig dybde i vores tilværelse. For med stjernen, der lyser julenat også på os, fødes troen og håbet om, at alt ikke længere skal blive til intet. Den julenat tændes håbet om, at alt det hårde i vores liv og mørkets altfortærende tilintetgørende magt aldrig får det sidste ord. Med barnet i krybben står vi ansigt til ansigt med Guds juleønske, for englens ord lyder også til os Frygt ikke. Frygt ikke, du er Guds – du er Guds elskede. Frygt ikke, det lys der tændes julenat, kan intet mørke slukke. Den kærlighed, der fødes julenat kan ingen tage livet af.

Glædelig og velsignet jul til alle!

                                                                 Schjoldager

Præsten tager gerne på hjemmebesøg eller sygehusbesøg. Hvis du gerne vil have et besøg, er du meget velkommen til at ringe/e-maile/skrive til mig for at aftale et besøg. Samtidig vil jeg gerne sige tak til de mennesker, der på den ene eller den anden måde har formidlet kontakten, når det har været nødvendigt. Det er ganske enkelt en uvurderlig stor hjælp.Et besøg og en samtale kan indeholde alt mellem himmel og jord. Det behøver ikke være noget helt specielt, man gerne vil tale om. Jeg har tavshedspligt, og samtalen er derfor kun en samtale mellem dig og præsten – det er det, der er udgangspunktet – resten giver normalt sig selv. Der er også en mulighed for, at jeg kan forrette hjemmealtergang, hvis det er et ønske.

Kristian Schjoldager