Topbanner

KommendeNæste gudstjeneste


Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager

Kirkedag: 4. s. e. trin.

Dato: 2018-06-24 09:30:00

Beskrivelse:

Sted: Alstrup Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager

Kirkedag: 4. s. e. trin.

Dato: 2018-06-24 10:30:00

Beskrivelse: Kaffe efter gudstjenesten

Næste arrangement


Sted: Saltum Kirke

Navn: Saltum Sogn

Dato: 2018-06-26 19:30:00

Beskrivelse: Duo Cofradia er fantastiske repræsentanter for Cubansk musik. Deres stil er helt deres egen men har rod i Son, Salsa og Nuevo Trova. Du vil opleve sprudlende musikalitet, virtuos sang og Pachis eminente guitarspil, der tryllebinder tilhørerne, uanset om det er jazz, blues eller latinamerikanske rytmer. Pachi komponerer det meste af deres musik, men de fremfører også andre kendte eller mindre kendte numre. Musikken er fyldt med den smittende livsglæde og intensitet som er karakteristisk for ægte Cubansk musik. Deres stemmer klæder hinanden fantastisk, og det hele fremføres med kærlige drillerier. Lia udstråler en fantastisk energi og hendes ordspil mellem numrene læner sig op ad standup comedy. Det modsvares af Pachis tilbagelænede og rolige væsen. Lia Llorente og Pachi Ruiz har gennem mere end 10 år turneret med deres koncerter i Italien, Norge, Frankrig, Canada, Sydamerika, Tyskland og i år også USA. Deres første udlandsrejse gik til Danmark i 2004, og siden har Danmark og danskerne haft en særlig plads i deres hjerter. I deres smukke, selvrestaurerede hjem i Trinidad indbydes til koncerter både med og uden gæstemusikere. Men ikke mindst indbydes mange af byens fattige børn og unge til gratis musik- og sang undervisning. Duoen har udklækket flere store talenter, der derved får mulighed for en levevej, og duoens indtjening i Danmark går ubeskåret til netop dette arbejde.

Sognepræsten skriver...

 Vi vil fred her til lands …!

Når vi kommer frem til den 24 juni, så er vi mange, der fejre denne dag. Vi kender den alle Sankt Hans aften, hvor aftenen gerne må være ekstra lun og vindstille. Hvor vi samles omkring bålet og synger og bare nyder sommeren, men netop derfor har dagen også en vigtig betydning. et budskab, som er ligeså vedkommende for os, som det var for vore fjerne forfædre. Sankt Hans handler om fællesskab – det kan næsten ikke understreges nok, i en tid hvor man dyrker individualismen mere end nogen side, midt i dette kan Sankt Hans aften næsten virke som en oase med et klart og tydeligt formål.

Det er netop fællesskabet, der har gjort at danskerne helt siden oldtiden, har samlet sig på højdepunkter i landskabet og tændt glædesblus, for at fejre lyset og de lange dage. Det var ikke bare hver enkelt by der samlede sig i fællesskab, men man tændte bål, således at nabobyen helst også kunne se det, og således at man også kunne se deres bål, for denne fest var man fælles med de andre bysamfund om. Og som tiden er gået er en gamle hedenske solhvervsfest og den kristne festdag gået op i en højere enhed i en traditionsrig folkefest, hvor vi kan brænde vor tids hekse og trolde, som vi også fra livet med glædesblus vil holde. Det kunne være depressioner, ulykke, sygdom, stress men også mismod og ligegyldighed, ondskaben har mange ansigter. Lige denne kristne festdag kom til at få en særlig betydning for kirken i Saltum, for den hellige Hans, der bliver fejret den dag, er Johannes Døberen, som er den ene af de to helgener, Saltum Kirke er indviet til. Johannes Døberen er interessant, når det handler om fællesskab, for også Johannes samlede mennesker omkring sig til et fællesskab omkring det, han stod for og troede på, det er også det dåben bevidner i kirken – et fællesskab omkring Gud, omkring det vi står for og tror på, og ikke mindst, omkring hinanden. Lad os derfor i fællesskab brænde det onde og det der smerter på bålet og nyde den lyse aften (regn eller ikke regn), lad os holde Sankt Hans ved bålet og håbe på, at glædens ild må brænde i alle mennesker og for alle mennesker.

Schjoldager

 

                                                                                                            

                                                                                                                   

Præsten tager gerne på hjemmebesøg eller sygehusbesøg. Hvis du gerne vil have et besøg, er du meget velkommen til at ringe/e-maile/skrive til mig for at aftale et besøg. Samtidig vil jeg gerne sige tak til de mennesker, der på den ene eller den anden måde har formidlet kontakten, når det har været nødvendigt. Det er ganske enkelt en uvurderlig stor hjælp.Et besøg og en samtale kan indeholde alt mellem himmel og jord. Det behøver ikke være noget helt specielt, man gerne vil tale om. Jeg har tavshedspligt, og samtalen er derfor kun en samtale mellem dig og præsten – det er det, der er udgangspunktet – resten giver normalt sig selv. Der er også en mulighed for, at jeg kan forrette hjemmealtergang, hvis det er et ønske.

Kristian Schjoldager