Topbanner

KommendeNæste gudstjeneste


Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager

Kirkedag: 4. s. e. trin.

Dato: 2018-06-24 09:30:00

Beskrivelse:

Sted: Alstrup Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager

Kirkedag: 4. s. e. trin.

Dato: 2018-06-24 10:30:00

Beskrivelse: Kaffe efter gudstjenesten

Næste arrangement


Sted: Saltum Kirke

Navn: Saltum Sogn

Dato: 2018-06-26 19:30:00

Beskrivelse: Duo Cofradia er fantastiske repræsentanter for Cubansk musik. Deres stil er helt deres egen men har rod i Son, Salsa og Nuevo Trova. Du vil opleve sprudlende musikalitet, virtuos sang og Pachis eminente guitarspil, der tryllebinder tilhørerne, uanset om det er jazz, blues eller latinamerikanske rytmer. Pachi komponerer det meste af deres musik, men de fremfører også andre kendte eller mindre kendte numre. Musikken er fyldt med den smittende livsglæde og intensitet som er karakteristisk for ægte Cubansk musik. Deres stemmer klæder hinanden fantastisk, og det hele fremføres med kærlige drillerier. Lia udstråler en fantastisk energi og hendes ordspil mellem numrene læner sig op ad standup comedy. Det modsvares af Pachis tilbagelænede og rolige væsen. Lia Llorente og Pachi Ruiz har gennem mere end 10 år turneret med deres koncerter i Italien, Norge, Frankrig, Canada, Sydamerika, Tyskland og i år også USA. Deres første udlandsrejse gik til Danmark i 2004, og siden har Danmark og danskerne haft en særlig plads i deres hjerter. I deres smukke, selvrestaurerede hjem i Trinidad indbydes til koncerter både med og uden gæstemusikere. Men ikke mindst indbydes mange af byens fattige børn og unge til gratis musik- og sang undervisning. Duoen har udklækket flere store talenter, der derved får mulighed for en levevej, og duoens indtjening i Danmark går ubeskåret til netop dette arbejde.

Palmesøndag i Saltum Kirke

Årets minikonfirmandhold på 11 elever fra Saltum Centralskoles 3. klasse var involveret i en stor del af gudstjenestens forløb palmesøndag. Det første, der skete var, at de gik indtog med deres egne dåbslys under præludiet. Det var minikonfirmander, der læste ind- og udgangsbøn, og det var børnekor og minikonfirmander og kirkesanger, der sang for på salmerne. Holdet havde også selv skrevet bønner på små papirblomster, som de lagde i døbefonten, og her i vandet foldede blomsterne sig smukt ud. Børnenes egne bønner blev læst op af nogle af børnene. Minikonfirmanderne har også malet hver sin altertavle gennem forløbet, og disse stod flot til udstilling forrest i kirken under gudstjenesten.

   Under præstens prædiken, som foregik på gulvet på den udrullede påskedug, var børnene også en del af talen. Kristian Schjoldager fortalte ud fra dugens illustrationer om påskens forløb og stillede undervejs spørgsmål til børnene. Herefter viste minikonfirmanderne, at de har lært at bede Fadervor med fagter, og de dansede en salmedans til ”Hil dig, Frelser og Forsoner”. Efter gudstjenesten havde Inger lavet kaffe og kage i sognegården.

   Tak til alle børn og voksne, der kom og var med til at gøre afslutningen meget festlig. Nu er minikonfirmand slut for denne gang og næste hold i Saltum bliver efter nytår i 2019.

Minikonfirmand