Topbanner

KommendeNæste gudstjeneste


Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Kristian Gram Schjoldager

Kirkedag: 8. s. e. trin.

Dato: 2018-07-22 10:30:00

Beskrivelse:

Sted: Saltum Kirke

Prædikant: Emeritus

Kirkedag: 9. s. e. trin.

Dato: 2018-07-29 09:30:00

Beskrivelse:

Næste arrangement


Sted: Saltum Kirke

Navn: Saltum Sogn

Dato: 2018-08-12 15:00:00

Beskrivelse: Människans dagar RilkeEnsemblen Dirigent: Gunnar Eriksson Joakim Rolandsson, saxofon Mats Eriksson, guitar Anders Jormin, bas Gunnar Eriksson etablerede ensemblet i 1980 for at uropføre Sven-Eric Johansons store korsymfoni Duinoelegi nr. 7 fra 1954. Sådan gik det ikke, da komponisten krævede et kor på 800 sangere. Men ensemblet tog alligevel navn efter elegiens tekstforfatter Rainer Maria Rilke. Gunnar Erikssons målsætning var at samle personlige, udtryksfulde solostemmer og få dem til at klinge godt sammen, og med tiden udvikledes ensemblet til en vokal sinfonietta, hvor stemmerne kunne klinge frit. Gunnar Eriksson, har i sit mere end 50-årige arbejde med kor udviklet sit helt eget forhold til koret som kunstform, og som professor i kordirektion ved Högskolan för Scen och Musik i Göteborg har han kunnet inspirere og blive inspireret af nye unge musikere og sangere. Mats Eriksson er guitarist og freelancemusiker og spiller i forskellige jazz-, soul- og verdensmusikbands. Anders Jormin er en international anerkendt kontrabassist og komponist. Han har skrevet et stort antal værker for kor og dv. orkesterbesætninger. Joakim Rolandsson er uddannet ved Musikhögskolan i Göteborg og heltidsansat som ledende altsax i det professionelle Bohuslän Big Band.

I år skal præstebolig og sognegård vedligeholdes. Bygningerne er 9 år gamle, og trænger til vedligeholdelse. Begge bygninger skal behandles for alger, vaskes og males, hvilket i alt beløber sig til 100.000 kr. Menighedsrådet har besluttet ikke at kalke kirkerne i år. Udgiften til kalkning af kirkerne svare til udgiften til at vedligeholde de to bygninger. Vi er klar over at det ikke er den bedste løsning, men det er den mulighed vi har for at finde pengene.

I sidste kirkeblad blev der givet mulighed for at støtte projekt alterparti og knæfald, vi har i alt modtaget 50.350 kr. fra private. Det er fortsat muligt at indbetale på Saltum kirkes udsmykningskonto reg. nr. 9070 konto 159 44 24 979